Fontos közlemény!!
x

Szeretne végleg megszabadulni a penésztől?

Kérje emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatja, hogyan tüntetheti el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

A Nagy Penészkönyv. Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadja, hogy a későbbiekben email-eket fogadjon a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhat.

HTML

Nem boldogul a penésszel?

Mindent kipróbált és a penész visszajön? Kérje ingyenes útmutatónkat emailben, amiből megtudhatja, hogyan szabadulhat meg végleg a penésztől!

Név:*
E-mail cím:*

ttk50_doboz_keskeny.JPG
wdh520hb_keskeny.JPG

Penészes Blog

Penészes a szőnyeg, a fal, a mosógép és még ki tudja mi. Reszkess penész!

Friss topikok

  • zrenata: @siófoki35: Kedves siófoki35! Azt tudnám javasolni, hogy mindenképp szárítsa ki először a dobozt, ... (2012.05.10. 16:30) Balaton helyett penész

Penészes a szőnyeg

2011.09.28. 15:57 peneszes

A szőnyeg penész láthatatlan, nedves helyeken tenyészve sok problémát okozhat otthonunkban. Számos egészségügyi problémát okozhat, mint például légzőszervi megbetegedések, asztma és az otthonunkat és a holminkat is károsíthatja. A szőnyeg penészt számos módon lehet megakadályozni. A legnagyobb eséllyel akkor, amikor még a növekedés korai szakaszában van.

71m.jpg

Szőnyeg penész megelőzése

Ha a szőnyeg olyan helységben van, ahol a páratartalom kevesebb mint 50 százalék, és van légáramlás, akkor gyakorlatilag kicsi az esélye a szőnyeg penészesedésnek. A következőkben néhány olyan módszert ismertetek, amelyek segítségével csökkenthető páratartalom.

    
* Használjon párátlanítót az alagsorban, és más helyeken, ahol penészgombák növekedése gyakori. Ez a készülék hatékonyan csökkenti a páratartalmat, ezáltal csökkentve a penész növekedésének esélyét. Ha lehetséges, kerülje a szőnyegeket a pincében, ahol  áradás is lehetséges.
    
* Javítsa a csöveket, amelyek szivárognak. Szivárgó csövek az egyik fő oka a penész növekedésének. Ez is okozhat vízkárt otthonában. Ha bárhol penészesedést észlel, azonnal tenni kell valamit.  Ha nem tudja eltávolítani a penészt, az riasztó ütemben terjedhet és elszaporodik minden körülötte.
    
* Kerülje lógó ruhákat száradni beltérben. Ha az időjárás megengedi, szárítson ruhát a szabadban, vagy használja a szárítót. Használat után a szárítót tisztítsa meg.
    
* Tisztítsa a kemence szűrőket, légkondicionáló szűrőket és szellőzőket rendszeresen. Ez megakadályozza gombaspórák terjedésést a levegőben.
    
* Javítja a levegőáramlást ha nyitva hagyja az ablakot, ha az időjárás kedvező. Ne hagyja pincében és a szobákban állandóan zárva. Zárt terekben gyakran kimutatható a penészesedés, különösen akkor, ha szőnyegeket használnak.
    
* Az árvíz esetén vagy ha víz kiömlött, azonnal szárítsa fel az érintett területet. Ha fürdőszoba közelében a szőnyeg, használjunk páraelszívót. Takarítsuk és szárítsuk ki a fürdőszobát azonnal, hogy megakadályozzuk a penészgomba elterjedését.
    
* Ha a szőnyeg vizes lesz, szárítsa meg azonnal. Hiányos szárítás eredményeképpen biztos a penészesedés. A legjobb, ha a szőnyeget a szabadba viszi, hogy szárítsa a nap.
    
* Ne tárolja a tűzifát bent. Ezzel csak táplálja a penészt.
    

     
Ügyeljen arra, hogy a ház alapja körül a talaj kifelé lejtsen. Így megakadályozhatja a vizesedést az alapban és a pincében.


Szőnyeg penész eltávolítása

Ha szőnyeg penészt fedezett fel, akkor próbáljon meg néhány módszert, hogyan távolítsa el azt. Azonban azt is biztosítaniuk kell, hogy távolítsa el az összes olyan tényezőt, amely hozzájárul a penészesedéshez.

    
* Viseljen kesztyűt, maszkot és a vastag ruházatot a penészspórákkal való érintkezés elkerüléséhez. Ezután folytassa azzal, hogy távolítsa el a szőnyeget. Ha lehetséges, vigye ki, mert a szabadban kell tisztítani. Ha a penész fertőzés kiterjedt, akkor konzultálnia kell a penész eltávolítására szakértővel és kérje tanácsát. A legtöbb esetben a szőnyeg penész előrehaladott növekedés károsítja a szőnyeget, és nem javítható.
    
* Vizsgálja meg a padlót szőnyeg alatt alaposan. Tisztítsa meg: a megoldás a hipó és a víz. Ha szükséges, használjon kereskedelmi, penész eltávolításához alkalmas terméket.
    
* Tisztítsa meg a szőnyeget a hipós megoldással vagy egy kereskedelmi termékkel. Szárítsa meg alaposan, mielőtt behozza.

 

Szeretnél végleg megszabadulni a penésztől?

Kérd emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatod, hogyan tüntetheted el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadod, hogy a későbbiekben email-eket fogadj a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhatsz.

Szólj hozzá!

Címkék: szőnyeg penész eltávolítás

A bejegyzés trackback címe:

https://peneszes.blog.hu/api/trackback/id/tr723262883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása