Fontos közlemény!!
x

Szeretne végleg megszabadulni a penésztől?

Kérje emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatja, hogyan tüntetheti el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

A Nagy Penészkönyv. Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadja, hogy a későbbiekben email-eket fogadjon a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhat.

HTML

Nem boldogul a penésszel?

Mindent kipróbált és a penész visszajön? Kérje ingyenes útmutatónkat emailben, amiből megtudhatja, hogyan szabadulhat meg végleg a penésztől!

Név:*
E-mail cím:*

ttk50_doboz_keskeny.JPG
wdh520hb_keskeny.JPG

Penészes Blog

Penészes a szőnyeg, a fal, a mosógép és még ki tudja mi. Reszkess penész!

Friss topikok

  • zrenata: @siófoki35: Kedves siófoki35! Azt tudnám javasolni, hogy mindenképp szárítsa ki először a dobozt, ... (2012.05.10. 16:30) Balaton helyett penész

Balaton helyett penész

2012.02.22. 18:45 zrenata

Szinte még az orromban érzem annak a balatoni pincének a szagát, ahol gyermekkoromban oly sokat megfordultam. Egy régi kis nyaraló pincéje volt ez, ahol mindenfélét tartottak a rokonok. Ezt az illatot később is éreztem, a dédnagymamám földszinti lakásában, szerencsére abban, ahol most lakom, még nem találkoztam vele. Noha számomra kellemes emlékeket idéz, ma már tudom, mi okozta, és így koránt sem olyan vidám a felelevenítése.

20061024_pince-01.jpg

Az köztudott, hogy a nedves, sötét helyeken nagyon gyakran telepedik meg a penész. Akkoriban, mikor először találkoztam a fent említett jellegzetes tünettel, még nem tudtam mihez kapcsolni a jellegzetes szagot. Ma már elsőszámú figyelmeztetésként tartom számon, hiszen a penészes helyek tipikus dohszaga rögtön árulkodik. És most én is ezt teszem, árulkodni fogok. A penészről.

 Kicsit utána olvastam a dolgoknak, és igen megdöbbentő tényekkel találkoztam. A penész tünetei, mint például a foltok, a szag, nem ismeretlenek számomra. Azonban élettani hatásai igen kivételesek is lehetnek. Még belegondolni is rossz, hogy a kezeletlen penész folyamatosan, a nap huszonnégy órájában spórákat bocsát ki. Ezek aztán szépen megtelepszenek mindenen: a bútoron, a ruhákon, a fal minden szegletében, és a levegőben is állandóan jelen vannak. Ennek tudható be a dohszag, valamint az, hogy egészségünk egy ilyen lakásban könnyedén romlásnak indulhat. A téli időszakban különösen ki vagyunk téve a veszélyeknek, a felső légúti megbetegedéseknek, de tavasszal vagy nyáron, a virágzás, az allergiaszezon közepén sem vagyunk nagyobb biztonságban. Aki asztmás, allergiás, vagy csak „egyszerűen” náthás, jóval nehezebb meggyógyulnia egy ilyen környezetben. Ha pedig megpróbáljuk házilag eltávolítani a hívatlan vendéget, hát mindent csinálunk, csak nem használunk. A különböző vegyszerek, amelyeket használatuk során a penész spóráival együtt belélegzünk nem csupán veszélyesek és károsak, hanem még haszontalanok is, ha a penész hosszú távú eltávolítása a célunk.

Így hát, minden alkalommal, mikor megérzem valahol ezt a szagot, sok minden eszembe jut. A kellemes emlékek mellett főként az, hogy valaki vagy valakik olyan környezetben élnek, ahol minden nap, minden percben valami károsnak vannak kitéve. Így múlik el a gyermekkor, mikor már minden mögött van valami racionális magyarázat. Szerencsére arra is, mi lehet a végleges megoldás. Még egy kicsit nyomoznom kell, de amint minden infót összegyűjtöttem, jövök, és megosztom!

Szeretnél végleg megszabadulni a penésztől?

Kérd emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatod, hogyan tüntetheted el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadod, hogy a későbbiekben email-eket fogadj a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhatsz.

2 komment

Címkék: pince házilag penész spórák élettani hatásai eltávolítás dohszag

A bejegyzés trackback címe:

https://peneszes.blog.hu/api/trackback/id/tr204174285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siófoki35 2012.04.30. 00:28:04

Egy régi papírdobozomon láttam apró fekete penészfoltokat. Mivel lehet megmenteni? (Vasútmodell eredeti, 40 éves doboza, nem akarom kidobni!)

zrenata 2012.05.10. 16:30:11

@siófoki35: Kedves siófoki35! Azt tudnám javasolni, hogy mindenképp szárítsa ki először a dobozt, ennek köszönhetően a penészt le lehet majd söpörni róla. Azonban ha továbbra is a pincében tartja majd, érdemes megfontolni a megelőzés lehetőségét. Valószínűleg igen magas odalenn a páratartalom, ami nem meglepő, hiszen a föld alatt nem tud úgy szellőzni a helyiség. Amiről szó volt, a páramentesítő készülék, különösen jó megoldás lehet, ha egyéb fontos, értékes dolog van a pincéjében. Vannak különböző készülékek, amelyek kimondottan pincékbe valók. Mivel egy ilyen helyen nehezen megoldható a szellőztetés, a nedvesség újra és újra visszatér majd, ami a penész melegágya. Kérem fontolja meg! :) További hasznos infók: www.paramentesito.hu
süti beállítások módosítása