Fontos közlemény!!
x

Szeretne végleg megszabadulni a penésztől?

Kérje emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatja, hogyan tüntetheti el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

A Nagy Penészkönyv. Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadja, hogy a későbbiekben email-eket fogadjon a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhat.

HTML

Nem boldogul a penésszel?

Mindent kipróbált és a penész visszajön? Kérje ingyenes útmutatónkat emailben, amiből megtudhatja, hogyan szabadulhat meg végleg a penésztől!

Név:*
E-mail cím:*

ttk50_doboz_keskeny.JPG
wdh520hb_keskeny.JPG

Penészes Blog

Penészes a szőnyeg, a fal, a mosógép és még ki tudja mi. Reszkess penész!

Friss topikok

  • zrenata: @siófoki35: Kedves siófoki35! Azt tudnám javasolni, hogy mindenképp szárítsa ki először a dobozt, ... (2012.05.10. 16:30) Balaton helyett penész

Penészes a fal

2011.10.05. 18:54 peneszes

Ha penészes a fal így távolítsuk el

Háztulajdonosok egyik legnagyobb félelme a penész, károsítja az egészséget, rossz közérzetet okoz, csúnya. Sokan élnek vele együtt egy lakásban, mert nagyon nehéz tőle megszabadulni. Van azonban néhány alapvető szabály aminek alkalmazásával könnyen megakadályozhatjuk a penész növekedését és újra kialakulását. Ezzel nagy lépést teszünk otthonunk egységének, szépségének és hangulatának megőrzése felé.

peneszes_lakas.jpg
A penész növekedésének a legfőbb oka a hiányzó szellőzés és a magas páratartalom. Ilyen helységek például a fürdőszoba, a konyha és a pince. Ezeken a területeken gyakran megreked a nedvesség és a szellőzés hiánya miatt nem tud eltávozni, így a penész akadálytalanul növekedhet. A penészes fal kezelésekor az első lépés tehát, ha penészfoltok jelennek meg a falon, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a helység jól szellőzik -e. A fürdőszobában szereljünk fel mennyezeti ventillátort ami kiviszi a fürdés közben keletkező nedvességet. Ha ez valamilyen ok miatt nem lehetséges, nyissuk ki az ablakot legalább egy résnyire, hogy a pára eltávozhasson, és ne a falakon vagy a mennyezeten csapódjon le.

A tapasztalat azt mutatja, hogy pincékben a penészes falak kezelésére jól beváltak a különféle párátlanító készülékek. A modern készülékek energiatakarékosak, és a felhasznált energia ára bőven megtérül azáltal, hogy végre megszabadulunk a penésztől a nedves, penészedésre hajlamos felületeken. A konyhában a ventillátor és a páraelszívó segít megakadályozni a problémát. Mindig győződjünk meg róla, hogy a helység megfelelően kiszellőzött -e.

Ha már nő a penész a falon...

akkor minél hamarabb el kell távolítani. A penészes fal tisztításához használjunk védőkesztyűt, védőszemüveget és hajrá! Használjunk fele-fele arányú hipó-víz keveréket. Hagyjuk, hogy a keverék beszívódjon a felületbe és utána töröljük le. Ezt néhányszor ismételjük meg, amíg a penész teljesen el nem tűnik. Ha nagy a falfelület és sok penészfolt van rajta szétszórva, töltsük be a keveréket spray flakonba és szórjuk vele végig a falat.
 

Hogy ne nőjön vissza...

A hipós penészölés befejeztével töröljük a falat szárazra. Használjunk penészálló alapozót, ez kifejezetten arra van kifejlesztve, hogy meggátolja a baktériumok és gombák szaporodását. Kenjünk fel egy réteg alapozót, hagyjuk teljesen megszáradni és jöhet a második réteg. Ez extra védelmet nyújt és kettős lefedettséget. Miután a második réteg is megszáradt, kb. egy-két nap múlva, a falat fessük ki penészgomba ölő falfestékkel. A legtöbb szobafestő vagy  festék szaküzlet tud ilyet ajánlani nekünk. Két réteg alapozó, két réteg festék segít abban, hogy elkerüljünk a penész visszanövését a falra.  

Egy dolgot azonban sose felejtsünk el: ha nem megfelelő a szellőzés, mindegy milyen festék van a falon, a penész visszatérésének veszélye nagyon nagy. A penészes fal ellen szellőztessünk rendszeresen, használjunk elszívót, párátlanító készüléket. A penészölő festék és a párátlanítás együtt garantáltan megakadályozza a penészedést.

 

Szeretnél végleg megszabadulni a penésztől?

Kérd emailben ingyenes, részletes útmutatónkat, amelyből megtudhatod, hogyan tüntetheted el a csúnya penészedést és a kellemetlen, egészségtelen dohos szagot.

Útmutató a végleges penészmentesítéshez.

Név:*
E-mail cím:*
*A tájékoztató megrendelésével egyben azt is elfogadod, hogy a későbbiekben email-eket fogadj a peneszes.blog.hu-tól és partnereitől. Ezekről az email-ekről a későbbiekben bármikor leiratkozhatsz.

Szólj hozzá!

Címkék: fal penészes penész eltávolítás penészmentesítés párátlanítás

A bejegyzés trackback címe:

https://peneszes.blog.hu/api/trackback/id/tr443280753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása